Visby Ting

Fagervikingarnas medlemmar har i många år besökt Medeltidsveckan på Gotland. Faktum är att det var på denna vecka som flera av oss möttes och blev vänner. Därför ligger den oss varmt om hjärtat. Vi åker inte dit som knallare, utan endast för nöjes skull. En del av oss återskapar medeltid eller landsknektar, medan andra väljer att klä sig i viking även då.

De olika historiska grupperingarna och sällskapen på Medeltidsveckan har ibland egna evenemang med aktiviteter och umgänge. Vi har länge pratat om att det skulle vara kul att starta ett sådant evenemang för oss som går i viking under veckan. Ganska spontant, ett par dagar innan, startade vi ett event på Facebook. Responsen blev mycket god!

Fafner och Fagervikingarna bjuder in till ting på rosornas ö. Knektarna har sin marsch, piraterna har sin kulle och pråjsen har sitt “bad”. Nu är det dags för vikingar att ha sin egen grej, därför bjuder vi in till en dag av lekar, gott umgänge och folk i pösbyxor.
Så ta med en filt, lite mat, någon dryck och ha en skön dag med andra vikingar.”

Planen var att ha tinget på stranden, men starka och ganska kalla vindar gjorde att vi flyttade upp till Nordegravar, intill muren en bit österut från Nordeport sett.

Denna lilla kulle erbjöd både sol och skugga

Mjödhornet gick runt och alla fick en chans att presentera sig själva och eventuella föreningar. Det var väldigt trevligt att se nya ansikten. Vi lekte lite lekar och sjöng några sånger, men mest var det prat och picknick. När vi var som flest räknade vi till runt 70 vikingar!

Eftersom detta var en ganska spontan tillställning hade vi inget fast program, men det stora intresset gladde oss och vi ser fram emot en ännu större (och bättre!) träff nästa år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *